Ben jij actief als intervisiebegeleider of wil je dat worden?
Een intervisiebegeleider helpt intervisiegroepen opstarten en leert de groep hoe zij de intervisie zelfstandig kunnen voortzetten. De intervisiegroep leert van jou hoe zij gestructureerde deskundigheidsbevordering kunnen bevorderen.
Dan is deze training echt wat voor jou!
Wat leer jij in deze training?
Je leert hoe je intervisie het best in kunt zetten, wat jouw rol is als intervisiebegeleider en hoe je samen met de groep werkt aan een veilige omgeving waar zij kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.
Je leert welke methodieken je kunt inzetten, hoe je vragen stelt en hoe je kunt interveniëren als je merkt dat het proces stroef verloopt.
Hoe ziet het programma eruit?
De volgende onderwerpen komen aan bod
- verschillen tussen intervisie en intercollegiale toetsing
- rol van de intervisiebegeleider
- methodische invulling van de rol van intervisiebegeleider
- voorwaarden van een succesvolle intervisiegroep
- gezamenlijke leerdoelen opstellen
- gezamenlijke afspraken maken
- intervisiemethodieken
- interveniëren in groepsprocessen
- omgaan met weerstand in de groep (van weerstand naar leerstand)
Na de training
Na afloop van de training kun je als zelfstandig intervisiebegeleider aan de slag. Je hebt kennis van verschillende intervisiemethodieken en weet hoe je deze toepast. Je bent in staat te ondersteunen in het groepsproces door het stellen van de juiste vragen, waardoor je de groep naar een hoger niveau tilt.
Praktische informatie
De training bestaat uit twee dagen. Op de eerste dag ga je aan de slag met de theorie. Dit gebeurt op een interactieve manier: je gaat er direct mee aan de slag. De tweede dag staat geheel in het teken van de praktijk. We gaan dan met de hele groep aan de slag met het oefenen van praktijksituaties. Er is volop ruimte voor jouw individuele uitdagingen.